Приготування їжі

Хрусткий багет з печеною часником і вершковим маслом

Рецепт хрусткого часникового багета в один час став справжнім хітом в Тік-Ток. Всі кулінарні блогери навперебій готували його і ділилися результатами.
Я теж вирішив не відставати від тренду і одного разу повторив цей знаменитий рецепт.
І знаєте, результат мені так сподобався, що тепер такий багет із завидною регулярністю опиняється на моєму столі. Пару раз в тиждень готую точно, і поки він ще не встиг набриднути.
Такий хрусткий ароматний багет гарний як до борщу, так і просто з чаєм, замість бутербродів.

Почнемо, зазвичай, зі списку інгредієнтів:

Потрібно:

Багет-1 шт
Часник 2 головки
Вершкове масло 50 гр
Приправи за смаком
Сіль
Рослинне масло

Насамперед потрібно підготувати часник. Для цього знімаємо з нього надлишки лушпиння і зрізаємо верхівку.
Потім викладаємо часник на, складений удвічі аркуш фольги, поливаємо будь-якою рослинною олією(оливковою, соняшниковою), намагаючись щоб воно потрапило між зубчиків, перчимо і солимо.

Підготовлений часник загортаємо у фольгу і відправляємо в духовку. Запікаємо хвилин 35 – 40 при 200 градусах.

Запечений часник позбувся різкого запаху і гіркоти, він став м’яким пюре і солодкуватим на смак. Даємо йому трохи охолонути і видавлюємо, як зубну пасту з тюбика, прямо в чашку з м’яким вершковим маслом.

Додаємо солі за смаком, яких-небудь ароматних трав(я використовував готовий набір приправ “Трави Італійської кухні”), і розминаємо виделкою до однорідної маси.

Отриману масу наносимо на половинки розрізаного вздовж багета.

Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку, хвилин на 10 – 15.

Ну ось і все, залишилося лише нарізати багет на порційні шматки і відразу ж, ще гарячим, подати до столу.

Це правда дуже смачно. Раджу всім хоч раз спробувати багет в такому виконанні. Упевнений, вам сподобається!

Related posts

Leave a Comment