Приготування їжі

Тісто для випічки. Пиріжки з нього виходять м’якими як пух

Не знаю, можливо рецепт цього тесту багатьом відомий і нічого особливого в ньому немає, але для мене воно стало справжнім відкриттям.

Здивував мене, як сам спосіб його приготування, так і підсумковий результат. Пиріжки приготовані з такого тіста вийшли приголомшливо смачними і м’яким, як пух(вже вибачте за побиту фразу). І зрозуміло, я ніяк не зміг втриматися від того, щоб не поділитися ним з вами.

Взагалі, я не особливо люблю, та й чесно кажучи, не зовсім вмію працювати з тестом для випічки. Взявся я за сьогоднішню авантюру тільки з однієї причини – потрібно було кудись подіти залишки вчорашнього картопляного пюре. Окрім як використовувати його в якості начинки для пиріжків, мені в голову більше нічого не прийшло.

Необхідні інгредієнти:

Борошно 600 г
Молоко 250 мл
Масло вершкове 70 г
Яйце куряче 1 шт
Цукор 1 ст. ложка
Сіль 1 ч. ложка
Дріжджі сухі 7 гр
Розпушувач 1 ч. ложка

  • Першим ділом потрібно розчинити столову ложку цукру в теплому молоці, до них додати сухих дріжджів і залишити все це хвилин на 10.
  • Як тільки дріжджі активуються, і на поверхні молока з’явиться пінка, додати чайну ложку солі, куряче яйце і розтоплене вершкове масло. Все добре перемішати до однорідного стану.
  • Невеликими порціями вводячи борошно, змішану з розпушувачем, замісити тісто. Борошна знадобиться 450 – 500 грам. Ще близько ста грамів потрібно пізніше.
  • Тепер головна фішка рецепту тісто потрібно повністю занурити у холодну воду на 20 хвилин.
  • Спочатку воно потоне, але через кілька хвилин спливе і почне збільшуватися в об’ємі.
  • Дістаємо цей набряклий ком тесту, припилюємо рештками борошна і трохи розминаємо.

Ось і все, можна ліпити з нього що завгодно. В оригінальному рецепті сказано що годиться таке тісто і для смаження і для запікання.

Я свої пиріжки з картоплею вирішив обсмажити в олії. Так може і шкідливіше, але швидше й смачніше.

Ось що вийшло.

При обжарке пиріжки роздуло вдвічі і вони вийшли дуже ніжними і м’якими. І ще, таке тісто майже не вбирає в себе масло. Теж важлива перевага.

Related posts

Leave a Comment