Приготування їжі

Тушковане м’ясо бобра. Цікаво, як воно на смак. Лісова дегустація консервів від “делікатес-дичина”

Сьогодні мені нарешті вдалося викроїти трохи часу для вилазки в ліс. Вирішив в черговий раз пройтися по своїх грибних місцях. Правда, без особливої надії хоч щось знайти. Через аномальну серпневої спеки і практично повної відсутності дощів, грибів цього року я мабуть не дочекаюсь.

Ну і, щоб не шастати по лісі голодним, зазвичай прихопив з собою термос з чаєм, пару шматочків хліба і баночку консервів.

Для такого випадку, я витягнув із своїх запасів тушковане м’ясо бобра.

До цього дня, мені ще жодного разу не доводилося куштувати бобрятину. Так що я навіть уявлення не мав, що мене очікує у цьому банку.

Щоб вам не ламати очі продублюю найбільш важливу інформацію з етикетки.

Склад: м’ясо бобра, жир сирець тваринний, цибуля ріпчаста, сіль кухонна, перець чорний, перець запашний, лист лавровий.

Масова частка м’яса і жиру не менше 60%, жиру не більше 32%.

Калорійність/енергетична цінність – не більше 254 ккал/1063кДж.

Термін придатності – не більше 3 років з дня виготовлення.

Маса нетто: 325 р.

Виготовлено: ТОВ “Делікатес-Дичина” Київська обл., р. Химки.

На перший погляд все досить непогано – м’ясо є, і досить велика кількість. Жиру, навпаки, зовсім небагато.

Щоб не давиться холодним м’ясом, поставив розігріватися консерви на таганок з таблеткою сухого пального.

І як раз в цей момент сталася ситуація, трохи не залишила мене голодним. Раптово, прямо під ногами, у мене щось сильно зашаруділо. В ту ж мить я опинився верхи на пеньку, лише дивом не збивши з неї розігріваються консерви. Першою моєю думкою було – Змія!
Лише потім, придивившись, я виявив джерело шуму. Ним виявилася маленька жаба.

Видихнувши, я зліз з пенька, вилаяв квакушку і почав дегустувати консерви.

Смаком бобрятина, найбільше нагадала мені звичайну яловичину.
Тільки от колір м’яса у бобра більш яскравий, ближче всього до вишневого. Та й структура більш щільна і пружна. При цьому пережовується добре, не гума.

Законсервовано м’ясо відмінно – солі в міру, спецій більш ніж достатньо. Яскраво відчувається лавровий лист, можливо навіть занадто сильно, але мені, в принципі, нормально. З’їв всю банку з великим задоволенням.

Тепер про ціну. Обійшлися мені ці консерви в 299 гривень.
Як на мене, цілком адекватна ціна на гідний продукт з екзотичного м’яса. Звичайно, постійно таке їсти не будеш, а от разок спробувати самому, або здивувати кого-небудь, цілком придатна річ.