Приготування їжі

Страва для справжніх м’ясоїдів – соковиті, потужні і з морем бульйону всередині

Не знаю, де як, але нас вересень щось зовсім не радує – за вікном похмуро, дуже холодно, часом дрібний противний дощ. У таку мерзопакостную погоду навіть на вулицю не хочеться виходити.
Набагато приємніше провести цей час за переглядом цікавого фільму, наворачівая що-небудь гаряче, м’ясне і дуже нажористое, наприклад – велику тарілку пельменів.

Ось саме цим я і займуся в цей суботній вечір, правда, замість пельменів, я вирішив наліпити їх бурятських братів, відомих під назвою – буузи, або інакше, пози.

Скажу відразу, готував їх я в перший раз, дотримуючись рецептом з інтернету, тому, якщо щось не так, сильно прошу не лаяти:) Якщо де і накосячілі, то не спеціально.

  • Приготування буз почав з тіста. З ним у мене проблем не виникло.
    У глибокій мисці поєднав 200 мл води, одне куряче яйце, половину чайної ложки солі і столову ложку рослинної олії. Все це гарненько перемішав.
  • Потім, частинами вводячи просіяне борошно, замісив тісто. Муки у мене пішло близько 500 грам. Тісто вийшло щільне, але еластичне. Накрив його рушником і прибрав вбік на 30 хвилин
  • Далі зайнявся начинкою. З нею теж все просто.
    600 грам яловичини дрібно нарубав ножем, до неї додав 3 дрібно нарізані цибулини, влив 100 мл крижаної води, посолив, приправив чорним меленим перцем і гарненько перемішав.
  • Відпочиле тісто ще трохи пом’яв, розкотив ковбаскою і нарізав на шматочки по 40 грам.
  • Кожен шматочок тіста, розкотив в тонкий коржик, в центр якої виклав добротну столову ложку начинки.

Ну а далі найважче для мене – спробувати зліпити щось хоч трохи нагадує буузи. Я переглянув купу відео, але так і не навчився красиво їх ліпити.

Ну да ладно, для першого разу зійде. Та й на смак, думаю, форма не впливає.

Так як купити пароварку собі я так і не спромігся, буузи довелося варити в мультиварці, в режимі “на пару”.

Щоб буузи не прилипли до чашу мультиварки, змастив її рослинним маслом. Варив 25 хвилин з моменту закипання води.

Буузи вийшли дуже смачними. Дуже соковиті, з великою кількістю насиченого бульйону всередині – просто смакота.

Далі трапився казус. По незнанню і від нетерплячки я спробував з’їсти їх свіжозвареними і поплатився за це. Бульйон накопичився всередині, виявився гарячим як розпечена лава. Ходжу тепер з обпаленим мовою:)

Related posts

Leave a Comment