Приготування їжі

Смачна запіканка з сиром, шинкою і помідорами

Не так давно на каналі була опублікована стаття про те, як я вийшов з положення з вчорашнім картопляне пюре. Викидати його мені стало шкода і тоді я пустив його на начинку для пиріжків. Дуже смачні вийшли, до речі.

І ось сьогодні в мене знову виникла схожа ситуація – куди-то треба було подіти вчорашнє недоїдене спагетті. Пускати їх в начинку для пиріжків зовсім не варіант, так і доїдати порожні макарони щось не дуже хотілося, і тому я вирішив забабахати з них запіканку з тими продуктами що завалялися в холодильнику.

А знайшлося в мене наступне: 300 гр шинки, 200 гр сиру сулугуні, 4 курячих яйця, десяток помідорів чері, пара подвядших солодких перців, цибулина і пара зубчиків часнику.

Не звертайте уваги на моркву, в останній момент я вирішила виключити його зі складу запіканки.

Готувати запіканку вирішив не орієнтуючись на якісь рецепти, а лише покладаючись на свою фантазію і відвідала натхнення:) Що з цього вийшло – покажу в кінці, ну а поки – процес приготування.

  • Першим ділом я обсмажив до золотистого кольору поросяти, ягняти цибулю.
  • Потім додав до нього два натертих зубчики часнику і пару солодких перців нарізаних дрібними кубиками.
  • Перці з часником провели на сковороді пару хвилин, після закинув шинку, теж нарізану невеликим кубиком. Все це обжаривал ще хвилин 5.
  • Дав цій масі трохи охолонути, а після вивалив її прямо в каструлю зі спагеті.
  • Туди ж додав 4 збовтаних яйця і половину натертого сиру.
  • Злегка посолив, поперчил, додав готової приправи “Трави Італійської кухні” і гарненько перемішав.
  • Далі, все це справа вивалив в змащену маслом форму для випічки, поверх виклав половинки чері і посипав залишками сиру.
  • Запікали в духовці, розігрітій до 180 градусів хвилин 20 – 25.

Ось що вийшло

Чесно, таку запіканку я готував вперше, і тому навіть припустити не міг, що це блюдо-імпровізація вийде таким вдалим. Не страву високої кухні звичайно, але головне – запіканка вийшла смачна, ситна і апетитна на вигляд. Більшого мені й не потрібно.

І чому я раніше не готував подібне? Не страва, а знахідка – готується швидко, просто і недорого. А якщо міняти інгредієнти, можна кожного разу отримувати новий смак. Я, мабуть, наступного разу спробую приготувати таку запіканку з м’ясним фаршем і печерицями.

Related posts

Leave a Comment