Приготування їжі

Оселедець маринованйи по-голландськи. Відмінна закуска з недорогої риби

Я зовсім не впевнений, що цей спосіб маринування оселедця родом з Голландії. Швидше за все тут така ж ситуація, що і з м’ясом по-французьки.

Але як би те ні було, рецепт з такою назвою існує, а риба приготовлена таким чином виходить просто чудовою на смак.

Головна відмінність такого способу – використання досить великої кількості цукру, завдяки якому шматочки риби стають солодкуватими, що в поєднанні з приємною кислинкою лимона дає просто приголомшливий смак.

Зазвичай, пропоную спочатку ознайомитися з списком необхідних інгредієнтів.

Знадобляться наступні продукти:

Оселедець свежемороженная 2 шт
Цибуля 1 шт
Лимон-0,5 шт
Морква 1 шт
Цукор 3 ч ложки
Сіль 3 ч ложки
Перець чорний горошком 1 ст. ложка
Лавровий лист 5 – 6 шт

  • Першим ділом потрібно зробити найбруднішу і неприємну роботу – обробити рибу. У попередньо розмороженої оселедця відрізати голову і плавники, видалити нутрощі, хребет з ребрами і здерти шкіру. Готові филешки нарізати на невеликі шматки.
  • Далі простіше – половинку лимона нарізати кружечками, з морквою вчинити так само, ну а цибулю нашаткувати півкільцями.
  • На дно чистої банки відповідного обсягу тонким шаром укласти трохи цибулі, моркви і кружечок лимона.
  • Далі йде риба в один шар. Її посипати половинкою чайної ложки солі і такою ж кількістю цукру. Зверху листочок лавра і трохи подрібненого чорного перцю.
  • Таким чином, чергуючи шари, укласти всі залишилися інгредієнти. Закінчити укладання цибулею, морквою і лимоном.
  • Заповнену банку щільно закрити кришкою і прибрати в холодильник на 2 дні. В процесі маринування з овочів, лимона і риби виділиться сік. Щоб він рівномірно просочував вміст банки, її необхідно перевертати пару раз в день.

Таку мариновану оселедець, политу олією, дуже добре подавати з відвареною картоплею. Зазвичай, повна банку з’їдається за раз, разом з цибулею і морквою.

Related posts

Leave a Comment